22 aprilie 2008

ELEPHANT EXTRAVAGANZA SAUER-DANFOSS HYDRAULICS....

2 comentarii :

Anonim spunea...

Stimate Domnule Dragan.

Am parcurs cu placere Blogul Dvs. si am constatat cu placere ca exista persoane care pot face din hidraulica o PASIUNE (eu am avut-o si mi-a trecut, deh foamea e mai mare decit pasiunea), spre nefericirea mea acum tot cu miinele in ulei stau si imi storc creieri sa fac tot felu de instalatii hidraulice, in speranta ca Dvs , sau cititori acestui Blog sunt cu mult mai inteligenti decit mine supun dezbateri publice urmatoare tema (pe care am primit-o eu ):
O masinarie similara unui strung care poate prinde in universal piese cilindrice cu diametre intre 30 si 300 mm, piesa de prelucrat trebue sa se roteasca cu viteza periferica de 1mm/s, rotatia trebiue sa se realizeze inainte si inapoi.
Ciclul de functionare va fi dupa cum urmeaza, pornire, rotatie cu viteza controlata de 1mm/s, realizare rotatie 365 grade inainte (adica trece 5 grade peste punctul de pornire ) si 5 grade inapoi, si STOP.
Initial am plecat pe clasic adica grup de pompare (Motor 3kW/1400rpm + pompa dubla 16cc+8cc) si ceva elemente de comanda (Distribuitor DN6 4/3 P->T, doua electrovalve ND(normal deschise) legate pe iesirile pompelor, si un regulator de debit (de provenienta incerta a carui parametri de functionare nu i-am gasit nicaieri, alti zic ca ar fi supapa de prioritate reglabila), mai am si un motor hidraulic orbital de 160cc italienesc la care nu i-am testat viteza minima de pornire.
Motorul orbital va fi cuplat cu un reductor melcat cu raport de 1/100.
Snenul e ca, cit as' suci clculele motorul va merge aproape de viteza lui minima de functionare si am reticiente mari ca nu va "tzopai" si va merge neregulat.
Ma batea gindul sa bag un Overcenter dublu pe motor sa il tin in presiune un pic dar am tirsala ca incalzesc uleiu degeaba si trag de motoru electric prea tare (care oricum e la limita (presiunea in sistem nu va depasi 30-40 Bari).

Sper ca exprimarea mea va facut sa intelege-ti ceva ? Daca nu va stau la dispozitie cu detalii.

PS. Un nene cu paru alb a zis ca mai bine o fac cu o servodirectie actionata de un motor Pas-cu-Pas, si inclin sa ii dau dreptate dar asta implica alte bazaconii ce trebuiesc facute pe acolo.

Precizez ca eu nu cistig nimic in plus fata de salariu daca fac aceasta masinarie sa mearga (nici macar o prima)

Va multumesc anticipat
(La cerere pot atasa si ceva scheme)

Unknown spunea...

teoretic aplicatia dvs poate fi rezolvata ,transmiteti adresa dvs de contact sau incrieti-va in blog,acum sunteti anonim
merci pentru aprecieri!